Ambassade en Consulaten van België in Rusland

België in Rusland

Welkom op onze website!

 

Om met ons per e-mail of telefoon contact op te nemen,

klikt u hier.

 

The Embassy of the Kingdom of Belgium in MOSCOW

recruits an

ADMINISTRATIVE OFFICER FOR THE VISA SECTION

Profile requested:

 • To be Russian or with legal residence / work permit in the Russian Federation
 • To prove a minimum of 2 years work experience within an Embassy
 • To have an experience with visa and administration
 • To know how to focus on priorities and organize work to deliver on time
 • To be patient and client oriented
 • To be able to communicate clearly in Russian
 • To speak and write at least in one of the following other languages: English, French, Dutch
 • To have a very good working knowledge of computation and operating systems

Curriculum vitae and motivation letter have to be sent via e-mail (moscow.visa@diplobel.fed.be)

Dead-line to send the application:    Sunday 9th of January 2022

Start of the contract: 1st of March 2022 (1 year renewable)

 

The Embassy of the Kingdom of Belgium in MOSCOW

recruits a

DRIVER

Profile requested:

 • To be Russian or with legal residence / work permit in the Russian Federation
 • To prove a minimum of 2 years work experience within an Embassy
 • To ensure the safety of passengers, cargo and vehicle and observe traffic rules
 • To be able to communicate clearly in Russian
 • To speak and read at least in one of the following other languages: English, French, Dutch
 • To have a very good knowledge of the city and the most direct and safe roads to the destination

Curriculum vitae and motivation letter have to be sent via e-mail (moscow.consul@diplobel.fed.be)

Dead-line to send the application:    Sunday 9th of January 2022

Start of the contract: 1st of March 2022 (1 year renewable)

 

COVID-19:

 

De Russische Federatie is sinds 03/07/2021 door België geclassificeerd als een rode zone buiten de Europese Unie m.b.t. COVID-19.

Er gelden dus beperkingen op reizen naar België vanuit Rusland.

Lees deze site aandachtig door voor meer informatie over essentiële reizen:

https://dofi.ibz.be/nl/themes/covid-19/internationale-reizen

Lees deze site aandachtig door voor alles met betrekking tot PCR-testen en quarantaines:

https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

 

Voor de Belgen

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op TravellersOnline blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen. 

 

Actualiteit

Het reguliere luchtverkeer met het buitenland is met een beperkt aantal landen opnieuw hervat, ook met meerdere lidstaten van de Europese Unie; waaronder België. De frequentie van de vluchten blijft eerder beperkt. Slechts een beperkt aantal categorieën buitenlanders krijgen toegang tot het Russische grondgebied. Dit geldt ook voor België.

In Moskou en de omliggende regio van de hoofdstad, waar de beperkende maatregelen sinds juni 2020 zijn opgeschort, blijven er toch enkele verplichtingen bestaan, waaronder het dragen van een mondmasker en handschoenen in winkels, apotheken en op het openbaar vervoer (inclusief taxi’s). De bezettingsgraad van bioscopen, concertzalen, theaters en bij sportevenementen is beperkt tot 50% van de capaciteit. De lokale autoriteiten bevelen ook aan om de sociale afstandsregel van 1,5 meter in acht te blijven nemen. De website van de stad Moskou (mos.ru) bevat alle nuttige inlichtingen over de maatregelen die in de Russische hoofdstad nog van kracht zijn.

Ook in Sint-Petersburg is het dragen van een mondmasker en handschoenen op sommige plaatsen verplicht. De bezettingsgraad van bioscopen, concertzalen, theaters en bij sportevenementen is beperkt tot 75% van de capaciteit. De stad bereidt zich voor om supporters te verwelkomen voor het Europese voetbalkampioenschap. Buitenlanders met een “FAN-ID” voor de EURO 2020 (2021) zullen tot het Russische grondgebied worden toegelaten. Ze hebben geen visum nodig, maar moeten een negatieve PCR-test voorleggen. Voor meer informatie: www.fan-id.ru en https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/event-guide/saint-petersburg/plan-you...

Wanneer u symptomen ontwikkelt of hierover twijfelt, raden we aan om het noodnummer 112 te bellen (vanop een mobiel toestel) of 03 (via een vaste lijn). Deze hulplijnen beschikken over Engelstalige operatoren.

Wij herinneren er u aan dat het uiterst belangrijk is om de richtlijnen en aanbevelingen van de lokale autoriteiten op te volgen.

Voor meer informatie omtrent het coronavirus, raden wij u aan volgende websites te bekijken:

 

U bent een Belg die onlangs naar Rusland is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Moskou of het Consulaat-Generaal in Sint-Petersburg? U reist als toerist door Rusland en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Rusland gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuws

24 dec

Verklaring door België, Canada, Denemarken, Duitsland, Estland, Frankrijk, Italië, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden.

17 dec

In het licht van zijn koloniale verleden in Centraal-Afrika heeft België zich ingeschreven in een noodzakelijk parcours van onderzoek, waarheid en herinnering. Het onderzoek naar de segregatie van metissen uit de periode van de Belgische kolonisatie in het kader van de uitvoering van de parlementaire 'Metis'-Resolutie gebeurt in twee fasen.

10 dec

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Mensenrechten herhalen vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir dat België zich inzet voor de bescherming en bevordering van alle mensenrechten voor iedereen.

06 dec

Vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès heeft besloten een vrijwillige bijdrage van 400.000 euro toe te kennen aan de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) voor een programma ter bestrijding van illegale wapenhandel in Noord-Macedonië. Illegale wapenhandel vanuit de Balkan blijft voor België een belangrijk punt van bezorgdheid inzake het waarborgen van de veiligheid in Europa en de regio.

02 dec

Sophie Wilmès, Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken heeft beslist om 300.000 euro toe te kennen aan de Implementation Support Unit (ISU) van het Ottawaverdrag inzake antipersoonsmijnen.