Naar België komen

Alle informatie over het visum voor België.

Visum voor België

Hoe vraagt u een visum voor België aan?
  1. Laatst bijgewerkt op

Visumaanvraagcentrum VFS

Visumaanvragen voor België moeten worden ingediend bij het VFS centrum.

Op de website van VFS vindt u alle informatie over de beschikbare soorten visa, nodige documenten en procedure.

Ook de website van de Dienst Vreemdelingenzaken (FOD Binnenlandse Zaken) bevat veel nuttige en gedetailleerde informatie.

Wilt u de status van uw aanvraag weten? Gebruik de VFS online tracker

E-mail: info.belgium@vfsglobal.com

Telefoon: +7 499 213 16 41 (op werkdagen van 09u tot 14u)

Visumsectie van de Ambassade

Als het antwoord op uw vraag niet te vinden is op de website van de VFS, noch op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken, dan kan u contact opnemen met de visumafdeling van de Ambassade in Moskou.

Om een volledig en efficiënt antwoord te krijgen, is het sterk aangeraden een e-mail te sturen met alle relevante documenten (max. 5 MB per e-mail).

E-mail: moscow.visa@diplobel.fed.be
Telefoon: + 7 495 780 03 31, op werkdagen van 14:00 tot 15:00
Adres: Ulitsa Malaya Molchanovka, 7 - 115127 Moskou (
Google / Yandex


Loket: het visaloket van de Ambassade is enkel beschikbaar voor aanvragers met een officieel paspoort (diplomatiek- of dienstpaspoort) en voor familieleden van EU-burgers waarvan de aanvraag onder Europese Richtlijn 2004/38/CE valt. Een voorafgaande afspraak per e-mail is altijd vereist.

Bescherming van uw persoonsgegevens (GDPR)

Om uw visumaanvraag te kunnen onderzoeken, moeten uw persoonsgegevens, uw foto en uw vingerafdrukken verzameld worden. Deze persoonsgegevens en hun verwerking vallen onder een bijzondere bescherming. Belangrijke informatie over dit onderwerp is beschikbaar op deze site

Bevoegde autoriteit voor visumaanvragen

Alle informatie over visumaanvragen voor België vindt u terug op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken van de FOD Binnenlandse Zaken, die de bevoegde Belgische autoriteit is voor de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen in België.

Reizen naar België

Voor alle vragen over de regels die van toepassing zijn bij een aankomst in België, raadpleeg onze rubriek gewijd aan COVID-19