Ambassade en Consulaten van België in Rusland

België in Rusland

Welkom op onze website!

 

  
U bent een Belg die onlangs naar Rusland is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Moskou of het Consulaat-Generaal in Sint-Petersburg? U reist als toerist door Rusland en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Rusland gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuws

18 sep

Toespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, Columbia University, New York.

18 sep

20 jaar geleden, op 18 september 1997, werd in de Noorse hoofdstad Oslo het Verdrag van Ottawa ingevoerd. Dat verdrag verbiedt het gebruik, de productie en de overdracht van anti-persoonsmijnen en de aanleg van voorraden ervan. Het verplicht ook om deze wapens te vernietigen. Met dit verdrag probeert de internationale gemeenschap om het menselijke leed dat mijnen veroorzaken te stoppen.

17 sep

Van 18 tot 22 september neemt België deel aan de 72ste algemene vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York.

17 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door de gewelddadige confrontaties vrijdag tussen de ordediensten en Burundese vluchtelingen in Zuid-Kivu in de Democratische Republiek Congo (DRC). Volgens de MONUSCO-vredesmacht hebben die onlusten het leven gekost aan 36 Burundese vluchtelingen en aan een Congolees officier. De minister betuigt zijn medeleven aan de families van de slachtoffers.

16 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft besloten om 350.000 euro toe te kennen aan het speciale trustfonds van de Verenigde Naties voor de strijd tegen cholera in Haiti. Zo komt België tegemoet aan de oproep in de resolutie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties van 13 juli en aan de oproep die de secretaris-generaal van de VN op 25 juli aan de lidstaten deed.